Doğayı Keşfediyorum, Doğada Öğreniyorum ( I Discover Nature, I Learn in Nature )/

Projemiz okul öncesi çağındaki çocukların doğada zaman geçirmelerine imkan tanıyarak içinde bulundukları hareketsiz ortamlardan çıkıp hareket etmelerine,yakın çevreleri ile etkileşimde bulunmalarına,düşüncelerini özgürce paylaşmaya ve olumlu ilişkiler oluşturmalarına imkan verebilecek şekilde etkinliklerini doğada gerçekleştirmesine olanak sağlayacaktır.Bu etkinlikleri gerçekleştirirken doğada yaparak yaşayarak öğrenecekler,doğayı keşfedebilecekler ve doğada yeni bilgiler öğrenecekler.Doğa ile iç içe yetişen çocukların bilişsel,motor,sosyal ve duygusal,dil,öz bakım gibi becerileri gelişerek kompleks olan bilgiyi anlayabilme kapasitesine sahip olacaklardır.Okul öncesi eğitimin doğasında olan fen ve doğa,sanat,matematik vb etkinliklerle çocukları hayata ve bir üst kademe olan ilkokula hazırlayacak,çocukların seviyelerine uygun çalışmalarla dolu proje olacaktır.Bu proje ile öğrencilerimizde çevre bilinci geliştirilerek doğaya daha duyarlı bireyler olacaktır.

Yayın: 05.05.2022 - Güncelleme: 25.03.2024 15:36 - Görüntülenme: 98