Haz

Art İn Nature proje sonu değerlendirmesi için hazırlanan dergi çalışmasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

May

Okulumuz, yaptığımız başarılı eTwinning çalışmalarıyla ESEP platformunda 2023/2024 yılı eTwinning Okul etiketi ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Tem

6-7 Temmuz eTwinning Mersin Bilgilendirme Toplantısında, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Adem KOCA,
YEĞİTEK eTwinning Türkiye Ulusal Destek Hizmeti İçerik ve Eğitim Sorumlusu Sn. Ertan KOCABAŞ, Mesleki ve Pedagojik Gelişim Sorumlusu Sn. Dr. Hülya BAL, Portal Yönetici Sn. Zühal KAZANCI ve eTwinning Mersin İl Koordinatörü Sn. Bircan Keleş'e, BEN HAYATA DAHİL ET eTwinning projemizi  ekip adına kurucumuz Seher ŞEREF tanıttı.

May

Proje kapanış web seminerimizi harika etkinliklerle kapattık, projemizin son ürünlerini ve Ekim 2020-Mayıs 2021 arasında yaptığımız çalışmaları anlatan sanal sergimizi, edergimizi velilerimize ve öğrencilerimize sunduk. Okul müdürlerimiz misafir oldular ve projeyi ekibini tebrik ettiler.

Kuruculuğunu paylaştığım Çiğdem Dengiz öğretmenimizin projemiziden ilham alarak yazdığı, proje ortaklarımızın derlenen drama oyununu sergileyerek öğrencilerimizi mutlu etti.

drama oyunumuz İngilizce ve Türkçe kitaplar halinde hazırlandı..Projemizde kazanılmak istenen değerler drama oyunumuz ile pekiştirildi. İyi projelerde buluşmak dileğiyle

May

Steam In My Life eTwinning Project Bilinçli Tüketici Küçük Mucitler Nisan Ayı Aktivitemizde Bilinçsiz tüketim yaşadığımız Dünya 'yı aşırı kirletmekte ve bunun sonucunda doğada birçok tahribatlar oluşturmaktadır. Öğrencilerimize' 'Bu olumsuzlukların nedenleri nelerdir? Önlemenin yollarını araştırdılar. Bilinçli tüketici nasıl olmalıdır?' 'sorularını sorduk. En sonunda doğaya tehlike yaratan atıkarın geri dönüştürülerek hem çevreyi koruma, hem de tasarruf edilerek doğanın korunabileceği sonucuna varıldı. Atıklardan tasarımlar... bütün çalışmalarımız Web 2.0 aracı Wakelet programında

Steam In My Life eTwinning Project Conscious Consumer Little Inventors at Our April Event Unconscious consumption pollutes the world we live in excessively and as a result creates many damages in nature. What are the reasons for these negativities? They sought ways to prevent. How should the conscious consumer be? We asked questions. Finally, it was concluded that by recycling wastes that pose a danger to nature, nature can be protected both by protecting the environment and by saving. Designs from waste ... all our work is in the Web 2.0 tool Wakelet program

ni de Hayata Dahil Et - Include Me In Life eTwinning Project

Gönül isterdi ki, yüzyüze eğitimde 5 'er gruplar halinde öğrencilerimize oynatmaktı.Bu şekilde de etkili oldu. Projemizin konularını içeren kelimelerden hazırladığımız İşbirlikli Tombala Oyunumuz pandemi döneminde evlerin neşesi oldu. Oyun fişlerimiz Türkçe ve İngilizce olarak düzenlendi. Öğrencilerimizin oyunda kazananı tebrik etme, yenilgiyi kabul eme ve eğlenirken öğrenmeyi amaç edindiğimiz Tombala Oyunu' muzun dosyalarını sanal medya ile velilerimize ulaştırdık, oyunu anlattık. Öğrencilerimiz ebeveynleri ile kaliteli zaman geçirdiler, eğlenerek projemizdeki konuları hatırladılar.Yeni İngilizce kelimelerini tanıdılar. Velilerimizi eğitimlerle, oyunlarla projemize dahil ettik. In the face-to-face training, we used to play our students in groups of 5. It was also effective in this way. Our Cooperative Bingo Game, which we prepared from words containing the subjects of our project, became the joy of the houses during the pandemic period. Our game chips are arranged in Turkish and English. We transferred the files of our Bingo Game, which we aimed to congratulate the winner of the game, accept defeat and learn while having fun, in a virtual environment and explained the game to our parents. Our students spent quality time with their parents, remembered the topics in our project in a fun way, and learned new English words. We included our parents in our project with trainings and games.

Haz

Zeki Sabah İlkokulu İngilizce öğretmeni ve aynı zamanda TR01-KA101-053063 numaralı 'Onların da bir adı var' adlı projemizin yürütücü personeli Mehmet Yahya GÜLLÜ,  göçmen çocukların eğitime entegrasyonu konulu projemizin yaygınlaştırılması amacıyla öğretmen ve idarecilere sunum yapmıştır. Katılım gösteren öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

May

Okul Dışarda Günü sabah ve öğlen grubu öğretmenlerimiz tarafından velilerimiz katılımı ve oynan oyunlar eşliğinde kutlandı. Velilerimizle beraber İp atlama, Yağ satarım Bal satarım, Mendil Kapmaca, Balon Patlatma, Halat Çekme, Çuval Yarışı, Yumurta Yarışı, Mandal Yarışı oyunları oynandı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100. yılı hazırlanan gösteriler eşlinde çoşku ile kutlandı. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

May

Anneler günü kapsamında öğrencilerimizin hazırladığı gösteriler annelerimizin katılımı ile kutlandı.

Nis

Akdeniz Milli Eğtim Müdürlüüğü tarafından düzenlenen İfet yarışmalarında 2. sınıflar kategorsinde Özkan GENÇ öğretmenimizin sınıfı 2 - G ile 3. sınıflar kategorisinde Nebiha YÜCE öğretmenimizin sınıfı 3-M tüm rakiplerini yenerek ŞAMPİYONLUĞU kazanmışlardır. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı rengarenk gösterilerle, şiirlerle ve velilerimizin hazırladığı kermesle davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla büyük çoşku ile kutlandı. 23 Nisan etkinliklerinde katkıda bulunan öğretmenlerimize, okul aile birliğine, okul görevlilerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve kendni çocuk hisseden herkese kutlu olsun.

Mrt

Mersin genelinde düzenlenen halk oyunları yarışmasında birinci olan halk oyunları ekibimize ödülleri okul müdürü Mehmet Göçer tarafından verildi.